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Attention:

Dear *

This letter is in response to your letter dated

November 21, 1984, in which you ask whether the following
transactisn constitutes a change in ownership. Dr. Bower
cwns the Cuesta Park Animal Hospital. On February 21, 1934,
Stanton £. Bower and Beverly B. Bower, trustees of their

- own revocable trust, conveyed real property to Stanton E.
Bower, Trustea of the Cuesta Park Animal Hospital Pension
and Profit Sharing Plan. You ask whether the transfer is
an "original contribution of real property" and would be
excluded from change in ownership under Rule 462(m) (4).

Rule 462(m) (4) states that the following transfer
does not constitute a change in ownership:

Any contribution of real property to an
employee benefit plan, or the creation,
vesting, transfer, distribution, or
termination of a participant's or
beneficiary's inhterest in such a plan.

The terms used herein shall have the
meaning ascribed to them in the Employee
Retirement Income Security Act of 1974,
which is codified as United States Code
annotated Title 20, Section 1002. (The
term "any contribution" as used in Section-
66 (b) of the Revenue and Taxation Code and
this section means only those original
contributions of real property made to an
employee benefit plan by an employer, a
group of employees, or both, without any
consideration.) :
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: As sta ed in Rule 432(m) (4}, a contribution of
rzal prcparty made to an ﬂﬂvlcrf= benefit plan by an employer
ana/or a group of emmloyees is not a ck nge in ownership.
You state in vour letter that Dr. Z2ower owns Cuesta Park
Animal Hospital. You do not state whather he owns the hospital
Aas the sole shareholder of a corporation or as a sole proprietor.
If Dr. Bower is emploved by his own corporation, the contribution
is made by the corporate empnloyer on behalf of an employee.
If Dr. Bower is a sole prcprietor, he is treated as both
an z2rployee and his own ermployar. {Internal Revenue Code
Section 401(c)(4).) In either case, tha contribution would.
qgualify for *he Rule 482(m) (4) aexclusion if it was made
without any consideration and if we determine that a transfer
from the Stanton E. Bower and Beverly B.. Bower revocable
trust was a transfar made by Dr. Bower.

Under Revenue and Taxation Code Section 62(d4),

any transfer by the trustor, or by the trustor's spouse,

or by both, into a revocable trust is. not a change in ownership.
The trustor is considered to be the cwner of the proparty.

(See also Property Tax Assassmant, presared by the lagislative
comnittee staff, Octaoer 29, 1979, page 25.) This viaw

i3 consistent with the federal tax laws. Internal Revenue
Code Section 676 provides that the grantor of a revocable
trust shall be treated as the owner of a trust where he

has the power to revest title in himself. You state that

Dr. and Mrs. Bower were trustees of "their own revocable
trust.” We assume that this means they were also the trustors
(srantors) of the trust. If Dr. and Mrs. Bower were the
rustors of the revocable trust, then they were the owners
of the real property ownad by the trust. (Revenue and Taxation
Code Section 6Z2(d).) Therefore, when Dr. Bower, as trusteea,
-conveyed the property to the pension and profit sharing
plan, assuming that the transfer was made without consideration,
tite transfer was a contribution by Dr. Bower to the plan.

It is our opinion that such a transfer would be excluded
from chang=s in ownership under Section 462 (m) (4).

Lastly, you ask if the transfer would be an "origiral
contribution™. We believe that the word "original™ in the

term oclglnal contribution” in Rule 462 (m) (4) is superfluous..
Rule 462 will be amerided to reflect recent changes in the

law and we intend to :lrop the word "original" at that time.

If you have any questions or wish to discuss this further,
please contact me. :

Very truly yours,

Michele F. Hicks
Tax Counsel
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