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s ;Thig‘iﬁfin'ahﬁﬁeg;tavypur;lﬁ%ters of January 9 and March 1,
‘addressed to Mr, J. H, Leam, . Supervisbr of Collections, in which you
‘request &n opinion concerning the application of the tax to a sale
of tangible personal property at retail by the executrix of the
‘above estate, which has been referred to this office for attention.

... A review of our file indicates that this executrix operated
the T 3 during;the-course-of_administration of the
estate and that sne made sufficient sales to constitute her a seller
of tangible personal property, for purposes of the Sales and Use
Tax Law. Accordingly, it appears that the tangible personal prop-
erty sold at retail in comnection with the sale of the business was
held or used in the course of an activity for which a seller's per-
lmit was required and that it was one of a series of sales sufficient
'in number, scope, and character to require the holding of a seller's
permit.

As indicated by Ruling 81, copy enclosed, the tax applies
to the sale of tangible personal property at retail as there is no
specific exemption in the Sales and Use Tax Law relating to sales
by an executrix or an estate during the course of probate proceed-

ings.,

The report of field audit indicates that the book value of
the plant machinery and equipment was regarded as the sales price of
the tangible personal property which was sold. As the total sales
price for the realty and tangible personal property was considerably
higher than the appraised value of such realty and personal prop-
erty, it appears that the use of the book value did not result in
attributing more than a Just proportion of the total sales price to
the sale of tangible personal property.

As indicated above, upon the basis of the information which
we have, it appears that there are no grounds for adjustments to our
determination against the executrix.

Very truly yours,

R. G. Hamlin
Associate Tax Counsel
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